Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (16)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Медведєва А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 21
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Медведєва А. С. 
Підготовка майбутніх учителів до структурування навчальної інформації у дидактичному процесі загальноосвітньої школи (на матеріалі математики і фізики) : Автореф. дис... канд. пед. наук : 13.00.04 / А. С. Медведєва; Південноукр. держ. пед. ун-т ім. К.Д.Ушинського. - О., 2003. - 20 c. - укp.

Уточнено поняття "структурування навчальної інформації", "форми подання навчальної інформації". Визначено критерії, педагогічні умови підготовки майбутніх учителів до структурування навчальної інформації в дидактичному процесі загальноосвітньої школи. Розвинуто положення щодо функціональної ролі згортання, стиснення, моделювання та візуалізації навчальної інформації як способів здійснення професійної діяльності в загальноосвітній школі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: В.р(4УКР)21р3 + Ч489.518.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА322986 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Медведєва А. О. 
Технологія борошняних кондитерських виробів з використанням соєвої пасти : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / А. О. Медведєва; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 19 c. - укp.

Розроблено та обгрунтовано технологію борошняних кондитерських виробів із використанням білкового збагачувача рослинного походження - соєвої пасти. За сукупністю результатів теоретичних та експериментальних даних сформульовано доцільність використання соєвої пасти для виробництва бісквітного напівфабрикату, пісочного печива та кексів. Встановлено, що введення нової нетрадиційної сировини до рецептури названих виробів дозволяє одержати високоякісну готову продукцію, підвищує її біологічну цінність. Доведено, що внесення соєвої пасти скорочує витрати виробництва та знижує собівартість готових виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА309067 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Медведєва А. О. 
Маска у сценічному мистецтві артиста театру та естради : автореф. дис. ... канд. мистецтвознав. : 26.00.01 / А. О. Медведєва; М-во культури України, Київ. нац. ун-т культури і мистец. - К., 2012. - 17 c. - укp.

Розглянуто феномен сценічної маски, її появу, формування та еволюцію як специфічний засіб виразності, набуття нею ознак "сценічності" у художньому й технологічному аспектах за законами театрального мистецтва. Визначено роль маски в античному театрі і традиції її використання в театрах Давнього Сходу, у святковій культурі середньовічної Європи та Русі, в італійській комедії "дель арте". Простежено традиції комедії "дель арте" у творчості провідних майстрів нового театрального мистецтва XX ст. Проаналізовано прийоми використання маски у театральній діяльності європейських та американських режисерів-експериментаторів. Окреслено місце маски в мистецтві естради та цирку. За цілями моделювання персонажа ігрову маску класифіковано на такі категорії: маска-образ, маска-персонаж, маска-фігура, маска-типаж, маска-імідж, маска-універсал, а за послідовністю складових: характеристика персонажа - актор - маска - дія - надзавдання образу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ330.775

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА395925 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Чепурний М. М. 
Ефективність застосування бінарних циклів на базі газоперекачувальних станцій / М. М. Чепурний, А. В. Медведєва // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2005. - № 1. - С. 52-54. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

На основі числових розрахунків визначено ефективність застосування газопарових установок бінарного типу з малоекономічними газотурбінними приводами на компресорних станціях. Наведено результати кількісних оцінок теплової ефективності таких установок.


Індекс рубрикатора НБУВ: О76-082.022-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Чепурний М. М. 
Газопарові установки на базі промислових котелень / М. М. Чепурний, С. Й. Ткаченко, В. В. Бужинський, А. В. Медведєва // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2005. - № 3. - С. 39-42. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Висвітлено результати порівняльних розрахунків газопарових установок на базі промислових котелень та газотурбінних установок. Визначено залежності між основними показниками роботи установок з введенням пари в газовий тракт турбіни. Наведено результати кількісних оцінок енергетичної ефективності таких установок.


Індекс рубрикатора НБУВ: З363.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Чепурний М. М. 
ГТУ-ТЕЦ з регенерацією теплоти відпрацьованих газів / М. М. Чепурний, А. В. Медведєва, Н. В. Колесник // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2005. - № 5. - С. 57-60. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Викладено результати порівняльних розрахунків газотурбінних теплоелектроцентралей та опалювальних котелень однакової теплової потужності. Обгрунтовано доцільність застосування таких теплоцентралей.


Індекс рубрикатора НБУВ: З373

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Медведєва А. О. 
Інноваційна технологія десертів сорбет з використанням рідкого азоту / А. О. Медведєва, О. С. Андрухова // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 157-164. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто доцільність використання та розробку сорбетів за допомогою кріотехнології. Проаналізовано вміст вітамінів, макро- та мікроелементів у заморожених десертах з природними антиоксидантами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Медведєва А. 
Аналіз системи оцінювання діяльності наукових закладів в Україні / А. Медведєва // Наук. пр. Нац. б-ки України ім. В.І. Вернадського. - 2016. - Вип. 43. - С. 270-284. - укp.

Розглянуто основні напрями оцінювання наукової діяльності для виявлення перетину дослідницьких інтересів, налагодження контактів та розширення міжнародних наукових комунікацій. Приділено увагу дослідженням, які спрямовані на створення системи науково-аналітичного забезпечення оцінювання дослідницької діяльності та прогнозування розвитку вітчизняної науки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч214(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70113 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мірошніков В. Ю. 
Оцінювання напруженого стану циліндричних порожнин у просторі при заданому просторовому асиметричному навантаженні / В. Ю. Мірошніков, С. В. Олешкевич, А. В. Медведєва // Вопр. проектирования и пр-ва конструкций летат. аппаратов : сб. науч. тр. - 2017. - Вып. 3. - С. 97-103. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено розрахунок тривимірної задачі теорії пружності, коли на межах паралельних циліндричних порожнин у пружному просторі задано асиметричні напруження. Рішення отримано за узагальненим методом Фур'є щодо системи рівнянь Ламе в циліндричних координатах, пов'язаних з циліндрами. Нескінченні системи лінійних алгебричних рівнянь, до яких зведено проблему, розв'язано за допомогою методу зрізання. У результаті знайдено напруження в пружному тілі. Числові результати наведено для випадку двох циліндрів.


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.1-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69605 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Медведєва А. 
Технологія безглютенових булочних виробів / А. Медведєва // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 4. - С. 115-123. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Розроблено технологію безглютенової булочки ванільної шляхом повної заміни пшеничного борошна на кукурудзяне та рисове, оскільки глютен, що міститься в пшениці, не рекомендується до вживання хворим на целіакію. Визначено оптимальні онцентрації вмісту кукурудзяного та рисового борошна у рецептурі булочки ванільної.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Медведєва А. О. 
Технологія заморожених десертів з використанням кріотехнологій / А. О. Медведєва, І. Ю. Антонюк // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 200-206. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто доцільність використання рідкого азоту у технології заморожених десертів. Розраховано хімічний склад у розроблених заморожених десертах з рослинною сировиною. Розроблені технологічні карти та схеми на нові види продукції, впроваджено у виробництво.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Технологія продукії ресторанного господарства. Закуски : навч. посіб. / М. Ф. Кравченко, В. А. Гніцевич, М. П. Демічковська, І. Ю. Антонюк, А. О. Медведєва; ред.: А. А. Мазаракі; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2018. - 191 c. - Бібліогр.: с. 173-175 - укp.

Наведено класифікацію та характеристику асортименту закусок. Описано особливості обробки сировини та рецептурних компонентів для холодних страв. Увагу приділено технології окремих груп холодних страв: бутербродів, бенкетних закусок, салатів і вінегретів, закусок із овочів і грибів, закусок із риби (інших гідробіонтів) і рибних гастрономічних товарів, закусок із м'яса та м'ясних гастрономічних продуктів, закусок із сиру та яєць, фруктових салатів, веррінів. Подано інформацію щодо вимог до якості, правил оформлення та подачі закусок з урахуванням загальних рекомендацій і сучасних підходів смакової комбінаторики, а також щодо термінів зберігання та реалізації з урахуванням світових тенденцій розвитку кулінарного мистецтва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.4 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС65977 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Оздоровче харчування : навч. посіб. / П. О. Карпенко, Н. В. Притульська, М. Ф. Кравченко, І. Ю. Антонюк, А. О. Медведєва, Д. В. Федорова, С. А. Асланян, Т. Л. Бикова; ред.: П. О. Карпенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ : КНТЕУ, 2019. - 627 c. - Бібліогр.: с. 626-627 - укp.

Розглянуто теорії харчування, традиційні й окремі нетрадиційні види харчування. Висвітлено загальні підходи до організації та технології раціонального та лікувального харчування відповідно до сучасних досягнень нутріціології. Наведено характеристики нутрієнтів раціону харчування людини, харчову та біологічну цінність продуктів харчування, класифікацію лікувально-столових мінеральних вод України і методику їх застосування в комплексному лікуванні хворих. Розглянуто сучасні принципи та методики дієтотерапії при найбільш поширених захворюваннях, характеристики дієт. Наведено зразки одноденних меню лікувального харчування та технології приготування страв у лікувальному харчуванні, а також чинні нормативні документи, що використовуються в організації оздоровчого та лікувального харчування населення України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА838419 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Антонюк І. 
Технологія шербетів з підвищеним вмістом йоду та селену / І. Антонюк, А. Медведєва // Товари і ринки. - 2020. - № 1. - С. 85-98. - Бібліогр.: 26 назв. - укp.

Удосконалено технологію заморожених десертів підвищеної біологічної цінності з використанням порошку морської водорості цистозіри, в яких визначено вміст мінеральних речовин - кальцію, калію, йоду, селену, феруму та ін. Досліджено сенсорні характеристики смаку та запаху шербетів за розробленими дескрипторами. Запропоновану продукцію можна рекомендувати для раціону харчування дорослого населення (окрім вагітних жінок) із метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів, особливо йоду та селену.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Медведєва А. О. 
Технологія заморожених десертів з використанням кріотехнологій / А. О. Медведєва, І. Ю. Антонюк // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 200-206. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто доцільність використання рідкого азоту у технології заморожених десертів. Розраховано хімічний склад у розроблених заморожених десертах з рослинною сировиною. Розроблені технологічні карти та схеми на нові види продукції, впроваджено у виробництво.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Медведєва А. 
Технологія аглютенових пряників з борошна кунжутного / А. Медведєва, І. Антонюк, О. Грабовська // Товари і ринки. - 2021. - № 2. - С. 85-93. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розроблено технологію пряників шляхом повної заміни борошна пшеничного кунжутним, оскільки глютен, який міститься в пшениці, не рекомендується до вживання хворим на целіакію. Розраховано хімічний склад, вміст мінеральних речовин й енергетичну цінність контрольних та розроблених пряників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Медведєва А. С. 
Бібліометричні дослідження в бібліотеках як інструментарій моніторингу наукової діяльності : автореф. дис. ... канд. наук із соц. комунікацій : 27.00.03 / А. С. Медведєва; Національна академія наук України, Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського. - Київ, 2020. - 19 c. - укp.

На підставі аналізу міжнародних наукометричних платформ встановлено, що жодна з них не є вичерпним джерелом бібліометричних даних. Доведено, що для забезпечення розвитку вітчизняних наукових закладів, зокрема і бібліотек, необхідно розширювати кордони розповсюдження вітчизняних робіт у світі, використовуючи не лише загальновідомі платформи для здійснення бібліометричної діяльності. Визначено основні засади взаємодії бібліотек закладів вищої освіти та наукових установ України з інформаційно-аналітичними системами наукових бібліотек, що передбачає залучення науковців до створення своїх бібліометричних профілів, передавання їх до згаданих систем для аналітичного опрацювання та використання одержаних при цьому даних як джерельної бази для прийняття керівництвом інституції управлінських рішень щодо вдосконалення дослідницької діяльності в університеті чи науковій установі. Уточнено основні аспекти підтримки ефективності моніторингу розвитку науки у вітчизняних наукових бібліотеках, що полягає в опрацьовуванні джерел наукової інформації та здійсненні бібліометричних досліджень шляхом управління дослідницькими даними (Research data management). Порівнюючи різні метричні платформи, а саме їх позитивні та негативні аспекти, запропоновано створення на базі наукових бібліотек спеціалізованого додатку, яким буде надано доступ до наукових профілів вчених у вітчизняних і міжнародних базах даних для оперативного здійснення бібліометричних досліджень, який міг би функціонувати на основі різних наукометричних платформ, поєднуючи їх результати в одному місці (аналогічного PlumX Metrics).


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч734.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА445998 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Бібліотеки у формуванні інформаційного ресурсу стратегічних комунікацій українського суспільства : [монографія] / В. М. Горовий, С. В. Горова, М. Б. Закіров, С. П. Кулицький, Н. В. Тарасенко, О. В. Ворошилов, А. Медведєва, М. Б. Кушнарьова, С. Полтавець, С. М. Польовик, А. Матвійчук, М. Хилько, Д. Павленко, Д. Бондаренко, В. М. Удовик, Л. А. Чуприна, О. П. Желай, В. Е. Пальчук, Л. Й. Костенко, Т. В. Симоненко, О. І. Жабін; Національна академія наук України, Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського. - Київ : НБУВ, 2021. - 248, [1] c. - Бібліогр.: с. 223-[249] - укp.

Розглянуто зростаюче значення стратегічних інформаційних комунікацій в організації національного інформаційного простору. Розкрито їхній зміст, особливості розвитку в процесі еволюції суспільства. Досліджено джерельну базу забезпечення їх функціонування, у якій особливу увагу приділено системі наукових бібліотек. Розглянуто перспективи розвитку цієї соціальної інформаційної системи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч734(4УКР) + Ч730.036

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС68824 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Магістерські проєкти зі спеціальності "Аудіовізуальне мистецтво та виробництво" в Київському університеті культури : навч. посіб. Т. 2 / О. В. Безручко, І. А. Гавран, А. О. Медведєва, Г. П. Чміль. - Київ, 2020. - 249 c. - укp.

Наведено методичні рекомендації щодо підготовки та захисту магістерських аудіовізуального, науково-викладацького, наукового та фотомистецького проєктів зі спеціальності 021 «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» на кафедрі кіно-, телемистецтва факультету і мистецтв ПВНЗ «Київський університет культури». Обґрунтовано поняття «магістерський проєкт», послідовність його виконання, порядок керівництва магістерськими проєктами, вимоги до оформлення пакету документів та супровідної документації. Описано процедуру підготовки до підсумкової атестації, критерії оцінювання магістерського проєкту на здобуття освітнього ступеня «Магістр», кваліфікацікації "Магістр з аудіовідуального мистецтва та виробництва".


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ370.17(4УКР) я73 + Щ10 р(4УКР-2К)31/39 КНУКіМ

Рубрики:

Шифр НБУВ: В358957/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
20.

Медведєва А. 
Безглютенові булочні вироби на основі лляного борошна з псиліумом / А. Медведєва, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2022. - № 4. - С. 113-122. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Здоров'я та тривалість життя людини залежать від нормального функціонування всіх її внутрішніх органів, що зумовлено, зокрема, якісним харчуванням. Целіакія (або глютенова ентеропатія) - це захворювання, що супроводжується непереносністю глютену - білка злакових культур. Поширеність целіакії у країнах Європи становить приблизно 0,6 % у морфологічно підтверджених випадках і 1 % у серологічному скринінгу населення загалом. Перші рекомендації однакові - сувора безглютенова дієта. Останніми роками особливого попиту набувають безглютенові хліб та хлібобулочні вироби, які виготовляють переважно з використанням рисового, кукурудзяного та гречаного борошна, що мають високий глікемічний індекс. Тому цікавою альтернативою цим видам борошна стане лляне, завдяки своїй зручності, нейтральному смаку та низькому глікемічному індексу. Мета наукового дослідження - обгрунтування та розроблення технології безглютенових хлібобулочних виробів з використанням борошна лляного, псиліуму та куркуми. Органолептичну оцінку зразків проведено за 5-бальною шкалою, харчову і біологічну цінність розраховано за таблицями хімічного складу. Відпрацювання технології виробництва безглютенової булочки Льонок з використанням борошна лляного, псиліуму та куркуми привело до покращання органолептичних властивостей та підвищення харчової й біологічної цінності виробу, а саме збільшення вмісту харчових волокон на 87 %, а також мінеральних речовин і вітамінів. Висновки: розроблено технологію безглютенових булочок Льонок з використанням борошна лляного, псиліуму та куркуми, що покращує органолептичні та фізико-хімічні показники нових виробів. Булочні вироби на основі лляного борошна рекомендовано для вживання хворим на целіакію й алергію на глютен, а також всім здоровим людям, які хочуть знизити вживання глютену.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2 + Л838

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського